تراریخته در سخن پروفسور کرمی

تراریخته در سخن پروفسور کرمی

تراژن چیست

فرهنگستان علوم، تراریخته را «تراژن» یا « دستکاری شده ژنتیکی» یا « دست ورزی شده ژنتیکی» نامگذاری نموده است. کمپانی های تراریخته، بذرها را به روش های مهندسی ژنتیک، دستکاری ژنتیکی می کنند. و ژن هایی را وارد ساختار ژنتیکی گیاه می‌کنند تا ویژگی‌های که مد نظر آن ها است ایجاد شود.

دلیل دستکاری ژنتیکی

1. مثلاً گیاهی تولید کنند که این گیاه مقاوم به آفت باشد.

2. گیاهی تولید کنند که دارای ویژگی جدید باشد، مثلاً تولید آن افزایش پیدا کند.

3. گیاهی تولید کنند که به علف کش های خاصی مقاوم باشد تا هنگامی که از آن علف کش استفاده می کنند، بر روی علف هرز اثر بگذارد ولی روی گیاه اصلی اثر نگذارد.

تاریخچه دستکاری ژنتیکی

فناوری دستکاری ژنتیکی حدود 30 سال در دنیا شروع شد. این فناوری از آمریکا شروع شد و سپس به کشورهای دیگر رسید. 20 سال است که در کشور ما بدون اینکه به مردم اطلاع دهند، محصولات تراژن را وارد سفره های شما کردند. با کمال تاسف بدون آنکه بدانید، مصرف می کنید. آنچه که ما از محصولات تراژن در ایران می دانیم این است که این محصولات وارداتی هستند. 99 % آن ها وارداتی هستند.

مافیای تراریخته در ایران

در ایران فعلا کشاورزی تراریخته نداریم. ولی این سرکردگان آن ایران که با کمال تاسف تحت نظر فردی به نام عیسی کلانتری در سازمان محیط زیست جمع شده اند، گروهی هستند که نمی خواهم از آن ها اسم ببرم. این ها به شدت تلاش می کنند تا ایران را تراریخته کنند!!! با کمال تأسف وزارت جهاد کشاورزی از تراژن حمایت می کند. وزارت بهداشت از تراژن حمایت می کند. رئیس سازمان محیط زیست هم که کسی است که معروف به پدر خوانده تراریخته ایران است! اینها دست به دست هم داده‌اند تا سال 98 در ایران پنبه تراریخته را به طور گسترده کشت کنند!

آنچه دستکاری ژنتیکی نشده

سویای وارداتی ، کلزای وارداتی ،ذرت وارداتی ، پنبه وارداتی تراریخته هستند. روغن های نباتی تراریخته است. میوه ها، حبوبات، صیفی جات، سبزیجات، گوجه فرنگی، پیاز هیچ کدام تراژن نیست. آنقدر نگران نباشید اما مراقب باشید ؛ بسیاری از محصولات از این روغن ها استفاده می کنند بنابراین روی آن برچسب تراریخته می زنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *