عمرکشون و خوارج معاصر

بدعت عمرکشون

بدعتی به نام عمرکشون

در روزگاری هستیم که اتفاقات لحظه به لحظه مخابره میشوند. شاید روزی برخی از کارها ایرادی نداشتند و انجام میشدند. اما این کارهای درست به سبب بازخوردهای بد جایی در این زمانه ندارند. حال به یک مراسم دروغین و ساختگی و بدون پشتوانه نگاه کنید. عمرکشون! این مراسم که حالا اسامی مختلفی هم دارد، کاری ندارم که این مراسمها چه نام دارند. فرحه الزهرا، غدیر ثانی یا هرچه! دروغ است. مبنا ندارد.

باید مبنا داشت

خوارج چه کردند؟ مگر غیر از این است که مردمانی نمازخوان بودند که پیشانیشان پینه بسته بود؟ مشکل کجاست؟ مطمینا مشکل گم کردن مبناست. ایراد از آنجاست که به خواسته دلمان مینگریم و نه به امر ولی. همین است که علی میگوید بجنگید و عده ای با خشک مقدس فریب قرآن سرنیزه را میخورند. ولی یعنی آنکسی که صلاح شما را بیش از شما میخواهد. رهبر معظم انقلاب بارها از این کار منع کردند. این صحبت صریح ایشان است:

«آن شیعه‌ای هم که از روی نادانی و غفلت یا گاهی از روی غرض ـ این را هم سراغ داریم و افرادی را هم از بین شیعیان می‌شناسیم که فقط مسأله‌شان مسأله‌ نادانی نیست، بلکه مأموریت دارند برای اینکه ایجاد اختلاف کنند ـ به مقدسات اهل سنت اهانت می‌کند، عرض می‌کنم: رفتار هر دو گروه حرام شرعی و خلاف قانون است.»

نظر آیت الله سیستانی

آیا صحبت آیت الله سیستانی را فراموش کرده ایم؟ ایشان میفرمایند:

اهل تسنن برادر ما نیستند، نفس و جان ما هستند

اینکه با تبری و تولی دلمان را راضی کنیم، حقه ای بیش نیست. کجای دین و در اعمال کدام امامان عمرکشان و لعن علنی داشته ایم؟ این همان قرآن سرنیزه است.

نظر دیگر مراجع

آیت‌الله بهجت:

آیت الله بهجت درباره برخی از رفتارها به نام عیدالزهرا فرمودند :

«چه بسا … این کارها موجب اذیت و آزار و یا قتل شیعیانی که در بلاد و کشورهای دیگر در اقلیت هستند گردد در اینصورت اگر یک قطره خون از آنها ریخته شود ما مسبب آن و یا شریک جرم خواهیم بود.»

«کسی که وحدت مسلمانان را نخواهد، مسلمان نیست. ائمه ما (علیه‌السلام) در نماز جماعت آنان شرکت می‌کردند، به جهت اتحاد مسلمانان.»

آیت‌الله وحید خراسانی:

ایشان با اشاره به اینکه تفرقه‌انگیزان در شیعه از فقاهت به دور هستند، فرمودند: «واقعاً فقاهت در این‌گونه جریان‌ها از بین رفته، این کارها موجب اراقه دماء محترمه است، و دستور خود ائمه بر خلاف این است. سب، لعن علنی جایز نیست. اولاً لعن علنی ممنوع است، واقعاً دستورات دین بر همین امر تأکید دارند، ثانیاً در روایت معتبره آمده است: صلوا فی مساجدهم، علاوه بر این، عیادت کنید مرضای آنها را، تشییع کنید جنازه های آنها را.»

آیت‌الله جوادی آملی:

سبّ صحابه، اهانت به مقدسات شیعه یا سنی، توهین و تحقیر ظالمانه نسبت به باورهای هرکدام از دو گروه، حرام و ایجاد اختلاف و روشن کردن آتش تفرقه و شقاق و تحطیم و هدم اساس وحدت امت اسلامی، گناهی بزرگ است.

آیت‌الله نوری‌همدانی:

توهین به مقدسات اهل‌سنت جایز نیست.

آیت‌الله موسوی‌ اردبیلی:

مومنین باید از کارهایی که موجب تشدید اختلاف به خصوص در شرایط فعلی و در مقابل کفر و الحاد می شود اجتناب کنند.

آیت‌الله شبیری زنجانی:

مومنین باید از انجام اموری که باعث تفرقه و اختلاف و تضعیف اسلام می‌شود اجتناب کنند.

آیت‌الله مکارم شیرازی:

از توهین به مقدسات سایر مذاهب پرهیز شود تا بهانه برای ریختن خون شیعیان در دیگر مناطق به دست دشمنان ندهیم.در شرایطی که تکفیری‌ها، تبلیغات وسیعی بر ضد شیعیان و همه مسلمانان دارند، شیعه و سنی باید با یکدیگر هماهنگ باشند تا با آنها مقابله کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *